71. If in a linked list address of first node is 1020 then what will be the address of node at 5th position ?
a. 1036
b. 1028
c. 1038
d. None of these
Answer: (d).None of these

72. In Circular Linked List insertion of a node involves the modification of ____ links.
a. 3
b. 4
c. 1
d. 2
Answer: (d).2

73. The time required to search an element in a linked list of length n is
a. O(1)
b. O(n)
c. 0 (n2)
d. O(log2 n)
Answer: (b).O(n)

74. The worst case time required to search a given element in a sorted linked list of length n is
a. O(1)
b. O(n)
c. O(log2 n)
d. O(n log2 n)
Answer: (b).O(n)

75. If a list contains no elements it is said to be
a. Hollow
b. Empty
c. Finite
d. Infinite
Answer: (b).Empty

76. In a linked list array, objects are referred to as
a. Instances
b. Attributes
c. Nodes
d. Entity
Answer: (c).Nodes

77. Linked list uses
a. Random memory allocation
b. Static memory allocation
c. Fixed memory allocation
d. Dynamic memory allocation
Answer: (d).Dynamic memory allocation

78. Number of elements stored in any list is called its
a. Positioning
b. Sequencing
c. Model
d. Length
Answer: (d).Length

79. Standard approach for implementation of a list is/are of
a. 1 type
b. 2 types
c. 3 types
d. 4 types
Answer: (b).2 types

80. An ordered sequence of data items are known to be
a. Entities
b. Relations
c. Elements
d. Instances
Answer: (c).Elements