adplus-dvertising
81. In the data model schemas, the constraints that are can not be expressed directly are classified as
a. application based constraints
b. semantic constraints
c. business rules
d. all of above
Answer: (d).all of above

82. The cardinality in relational data model is considered as
a. total number of values
b. limited number of values
c. two numbers from set
d. three numbers from set
Answer: (a).total number of values

83. The constraint violated when the given value of attribute is not included in the corresponding domain is
a. domain constraint
b. attribute constraint
c. key constraint
d. lock constraint
Answer: (a).domain constraint

84. If two or more constraints are violated by using insert operation then by default the
a. insert is accepted
b. insert is rejected
c. insertion permanently blocked
d. none of above
Answer: (b).insert is rejected

85. In the data model, the inherent constraints are classified as
a. flat constraints
b. parallel constraints
c. explicit constraints
d. implicit constraints
Answer: (d).implicit constraints

86. The multi-valued dependencies and functional dependencies are classified as category of
a. relation dependencies
b. data dependencies
c. entity dependencies
d. attribute dependencies
Answer: (b).data dependencies

87. The model in which the multi-valued and composite attributes is considered as
a. reverse relational model
b. flat relational model
c. parallel relational model
d. circular relational model
Answer: (b).flat relational model

88. The type of constraint in which value of each attribute (X) must be an indivisible value from domain (X) is classified as
a. explicit constraint
b. implicit constraint
c. domain constraint
d. range constraint
Answer: (c).domain constraint

89. The constraints which deals with the changes in the database are classified as
a. assertion constraints
b. trigger constraints
c. specified constraints
d. transition constraints
Answer: (d).transition constraints

90. The multivalued dependencies used to develop relational design theory of database is classified as
a. amortization
b. normalization
c. conceptualization
d. depreciation
Answer: (b).normalization