adplus-dvertising
51. Which of the following is not included in waterfall model ?
a. Requirement analysis
b. Risk analysis
c. Design
d. Coding
Answer: (b).Risk analysis

52. The extent to which a software tolerates the unexpected problems, is termed as:
a. Accuracy
b. Reliability
c. Correctness
d. Robustness
Answer: (d).Robustness

53. Software Engineering is an engineering discipline that is concerned with:
a. how computer systems work
b. theories and methods that underlie computers and software systems
c. all aspects of software production
d. all aspects of computer-based systems development, including hardware, software and process engineering
Answer: (c).all aspects of software production

54. Which of the following is not one of three software product aspects addressed by McCall's software quality factors?
a. Ability to undergo change
b. Adaptability to new environments
c. Operational characteristics
d. Production costs and scheduling
Answer: (d).Production costs and scheduling

55. Which of the following statement(s) is/are true with respect to software architecture?

S1: Coupling is a measure of how well the things grouped together in a module belong together logically.
S2: Cohesion is a measure of the degree of interaction between software modules.
S3: If coupling is low and cohesion is high then it is easier to change one module without affecting others.
a. Only S1 and S2
b. Only S3
c. All of S1, S2 and S3
d. Only S1
Answer: (b).Only S3

56. The Prototyping model of software development is:
a. a reasonable approach when requirements are well-defined
b. a useful approach when a customer cannot define requirements clearly
c. the best approach to use for projects with large development teams
d. a risky model that rarely produces a meaningful product
Answer: (b).a useful approach when a customer cannot define requirements clearly

57. A software design pattern used to enhance the functionality of an object at run-time is:
a. Adapter
b. Decorator
c. Delegation
d. Proxy
Answer: (b).Decorator

58. Which of the following statement(s) is/are TRUE with regard to software testing?

I. Regression testing technique ensures that the software product runs correctly after the changes during maintenance.
II. Equivalence partitioning is a white-box testing technique that divides the input domain of a program into classes of data from which test cases can be derived.
a. only I
b. only II
c. both I and II
d. neither I nor II
Answer: (a).only I

59. Which of the following are facts about a top-down software testing approach?

I. Top-down testing typically requires the tester to build method stubs.
II. Top-down testing typically requires the tester to build test drivers.
a. only I
b. Only II
c. Both I and II
d. Neither I nor II
Answer: (a).only I

60. Match the terms related to Software Configuration Management (SCM) in List-I with the descriptions in List-II.

List-1                  List-II
I. Version           A. An instance of a system that is
distributed to customers.
II. Release         B. An instance of a system which
is functionally identical to other
instances, but designed for different
hardware/software configurations.
III. Variant          C. An instance of a system that differs,
in some way, from other instances.

Codes:
      I   II  III
a. B  C  A
b. C  A  B
c. C  B  A
d. B  A  C
Answer: (b).C  A  B

Page 6 of 35