adplus-dvertising
1. Which of the following can be used to generate balanced cross–validation groupings from a set of data?
a. createFolds
b. createSample
c. createResample
d. none of the mentioned
Answer: (a).createFolds

2. Point out the wrong statement.
a. Simple random sampling of time series is probably the best way to resample times series data.
b. Three parameters are used for time series splitting
c. Horizon parameter is the number of consecutive values in test set sample
d. All of the mentioned
Answer: (a).Simple random sampling of time series is probably the best way to resample times series data.

3. Which of the following function can be used to maximize the minimum dissimilarities?
a. sumDiss
b. minDiss
c. avgDiss
d. all of the mentioned
Answer: (d).all of the mentioned

4. Which of the following function can create the indices for time series type of splitting?
a. newTimeSlices
b. createTimeSlices
c. binTimeSlices
d. none of the mentioned
Answer: (b).createTimeSlices

5. Point out the correct statement.
a. Asymptotics are used for inference usually
b. Caret includes several functions to pre-process the predictor data
c. The function dummyVars can be used to generate a complete set of dummy variables from one or more factors
d. All of the mentioned
Answer: (d).All of the mentioned

6. Which of the following can be used to create sub–samples using a maximum dissimilarity approach?
a. minDissim
b. maxDissim
c. inmaxDissim
d. all of the mentioned
Answer: (b).maxDissim

7. caret does not use the proxy package.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

8. Which of the following function can be used to create balanced splits of the data?
a. newDataPartition
b. createDataPartition
c. renameDataPartition
d. none of the mentioned
Answer: (b).createDataPartition

9. Which of the following package tools are present in caret?
a. pre-processing
b. feature selection
c. model tuning
d. all of the mentioned
Answer: (d).all of the mentioned

10. caret stands for classification and regression training.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (a).True

Page 1 of 7