adplus-dvertising
1. Which of the following block information is odd man out?
a. Subsetting
b. Raw data
c. Ready for analysis
d. None of the mentioned
Answer: (b).Raw data

2. Following figure represents correct sequence of steps in performing data analysis.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't Say
Answer: (a).True

3. Point out the correct statement.
a. Data has only qualitative value
b. Data has only quantitative value
c. Data has both qualitative and quantitative value
d. None of the mentioned
Answer: (a).Data has only qualitative value

4. Data that summarize all observations in a category are called __________ data.
a. frequency
b. summarized
c. raw
d. none of the mentioned
Answer: (b).summarized

5. Which of the following is an example of raw data?
a. original swath files generated from a sonar system
b. initial time-series file of temperature values
c. a real-time GPS-encoded navigation file
d. all of the mentioned
Answer: (d).all of the mentioned

6. Point out the correct statement.
a. Primary data is original source of data
b. Secondary data is original source of data
c. Questions are obtained after data processing steps
d. None of the Mentioned
Answer: (a).Primary data is original source of data

7. Which of the following data is put into a formula to produce commonly accepted results?
a. Raw
b. Processed
c. Synchronized
d. All of the Mentioned
Answer: (b).Processed

8. Processing data includes subsetting, formatting and merging only.
a. True
b. False
c. May be True or False
d. Can't say
Answer: (b).False

9. Which of the following is another name for raw data?
a. destination data
b. eggy data
c. secondary
d. machine learning
Answer: (b).eggy data

10. Which type of data is generated by POS terminal in a busy supermarket each day?
a. Source
b. Processed
c. Synchronized
d. All of the mentioned
Answer: (a).Source

Page 1 of 6