adplus-dvertising
1. There are _________ types of computer virus.
a. 5
b. 7
c. 10
d. 12
Answer: (c).10

2. Which of the following is not a type of virus?
a. Boot sector
b. Polymorphic
c. Multipartite
d. Trojans
Answer: (d).Trojans

3. A computer ________ is a malicious code which self-replicates by copying itself to other programs.
a. program
b. virus
c. application
d. worm
Answer: (b).virus

4. Which of them is not an ideal way of spreading the virus?
a. Infected website
b. Emails
c. Official Antivirus CDs
d. USBs
Answer: (c).Official Antivirus CDs

5. In which year Apple II virus came into existence?
a. 1979
b. 1980
c. 1981
d. 1982
Answer: (c).1981

6. In mid-1981, the 1st virus for Apple computers with the name _________ came into existence.
a. Apple I
b. Apple II
c. Apple III
d. Apple Virus
Answer: (b).Apple II

7. The virus hides itself from getting detected by ______ different ways.
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
Answer: (b).3

8. _______________ infects the master boot record and it is challenging and a complex task to remove this virus.
a. Boot Sector Virus
b. Polymorphic
c. Multipartite
d. Trojans
Answer: (a).Boot Sector Virus

9. ________________ gets installed & stays hidden in your computer’s memory. It stays involved to the specific type of files which it infects.
a. Boot Sector Virus
b. Direct Action Virus
c. Polymorphic Virus
d. Multipartite Virus
Answer: (b).Direct Action Virus

10. Direct Action Virus is also known as ___________
a. Non-resident virus
b. Boot Sector Virus
c. Polymorphic Virus
d. Multipartite Virus
Answer: (a).Non-resident virus

Page 1 of 27