adplus-dvertising
1. Which of them is a HTML specific string function?
a. htmlentities ( )
b. nl2br ( )
c. strip_tags ( )
d. All of them
Answer: (d).All of them

2. Perl-compatible regex patterns are always ended by one particular character, which must be?
a. Same as beginning and end
b. Same at middle and end
c. Different from beginning
d. None of them
Answer: (a).Same as beginning and end

3. Strspn ( ) and strcspn ( ) functions takes 2 srtring arguments while count_chars ( ) takes
a. 1 argument
b. 2 arguments
c. 3 arguments
d. 4 arguments
Answer: (a).1 argument

4. A function that takes two strings and returns a string that is similar in spelling of other
a. count_chars ( )
b. strspon ( )
c. levenshtein ( )
d. All of them
Answer: (c).levenshtein ( )

5. Some characteristics of MD5 is
a. Check summing a message
b. Detecting if a file's contents have changed
c. Splitting strings or files into dispersed sets
d. All of them
Answer: (d).All of them

6. Output of Md5 is
a. 8 octal digest characters
b. 32 hexa digest characters
c. 2 binary digest characters
d. None of them
Answer: (b).32 hexa digest characters

7. If errors occurs during transfer of file, you can use
a. MD5 digest along with message
b. nl2br along with message
c. strip_tags along with message
d. None of them
Answer: (a).MD5 digest along with message

8. MD5 takes input string and makes it down into a fixed length string of
a. 32 hexadecimal values
b. 8 octal values
c. 2 binary values
d. None of them
Answer: (a).32 hexadecimal values

9. POSIX regex and PERL compatible regex, both are example of
a. Tokenizing
b. Delimitering
c. Regular expressions
d. None of them
Answer: (c).Regular expressions

10. Which function from following is not included in PHP6?
a. ereg ( )
b. ereg_replace ( )
c. eregi ( )
d. All of them
Answer: (d).All of them

Page 1 of 10