adplus-dvertising
11. Which of the following is Capabilities of Expert Systems?
a. Possessing human capabilities
b. Suggesting alternative options to a problem
c. Refining their own knowledge
d. Substituting human decision makers
Answer: (b).Suggesting alternative options to a problem

12. How many Components of Knowledge Base are there?
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
Answer: (a).2

13. Which of the following is incorrect Expert Systems Limitations?
a. Limitations of the technology
b. Difficult knowledge acquisition
c. Easy to maintain
d. High development costs
Answer: (c).Easy to maintain

14. An AI system developed by Daniel Bobrow to read and solve algebra word problems.
a. SHRDLU
b. SIMD
c. BACON
d. STUDENT
Answer: (d).STUDENT

15. MCC is investigating the improvement of the relationship between people and computers through a technology called ___________
a. computer-aided design
b. human factors
c. parallel processing
d. None of the Above
Answer: (b).human factors

16. Which of the following applications include in the Strategic Computing Program?
a. battle management
b. autonomous system
c. pilot's associate
d. All of the above
Answer: (d).All of the above

17. A ______ is nothing but an expert system without knowledge base.
a. Tools
b. shell
c. Expert System
d. knowledge
Answer: (b).shell

18. Which of the following strategies used by Inference Engine?
a. Forward Chaining
b. Block Chaining
c. Stable Chaining
d. both a and b
Answer: (a).Forward Chaining

19. Data, information, and past experience combined together are termed as __________.
a. Inference
b. Acquisition
c. vision
d. knowledge
Answer: (d).knowledge

20. The components of Expert system are?
a. a set of rules, the inference engine (ie), forward chaining
b. a set of rules, backward chaining, a working memory (wm)
c. a set of rules, the inference engine (ie), a working memory (wm)
d. a set of rules, forward chaining, backward chaining
Answer: (c).a set of rules, the inference engine (ie), a working memory (wm)

Page 2 of 4