A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

Important Notice!

Dear users, compscibits.com is now permanently moved to compsciedu.com. Please update all your links and bookmarks accordingly. Soon, the site will be accessible through URL compsciedu.com only.

41. A special value placed at end of items data list is called
a. rogue value
b. vague values
c. decimal value
d. numerical value
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).rogue value

42. A special quantity named in a program and its value can be changed is called
a. variables
b. constant
c. mantissa
d. exponent
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).variables

43. In line "550 INPUT NUM: PRINT 6.9*NUM*NUM+27" of a BASIC program, 'PRINT and INPUT' is
a. reserved words
b. reserved variable
c. reserved constant
d. reserved exponent
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).reserved words

44. Whole numbers from '0' and all negative numbers are classified as
a. integers
b. real numbers
c. prime numbers
d. composite numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).integers

45. In high-level language Pascal, area is calculated as
a. Area: = Width*Length;
b. length 100: area*20width
c. 100 Area = Width*Length
d. 100 Area = Width*Length
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Area: = Width*Length;

46. In line "100 INPUT NUM" of a BASIC program, NUM is if chosen by programmer is classified as
a. identifier
b. exponents
c. real constants
d. reserved variable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).identifier

47. Type of statement written in sequence and are repeated until conditions met is classified as
a. loop
b. case
c. format
d. condition
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).loop

48. Size of an array is declared by
a. software
b. programmer
c. program users
d. declared automatically
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).programmer

49. In repeat-until loop 'UNTIL Option>0 and Option<8 AND INT(Option) = Option' , INT function is classified as
a. option
b. function
c. format option
d. format function
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).function

50. Sequence of instructions that are carried out for a particular task is classified as
a. routine
b. function
c. procedure
d. subroutine
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).routine

Page 5 of 15